ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 6 ноември 2011 г.

Хуаншан - свещената планина на Китай

Планината Хуаншан е включена от ЮНЕСКО в списъка на Световното природно наследство като обект с изключителна природна красота и местообитание на редки растителни и животински видове.



Хуаншан съществува от преди 100 милиона години, което ще рече, от мезозойската ера.В четвъртичния период ландшафтът бил променен под действието на ледници, оставили след себе си скали с различна форма.



Накога се е наричала Черната планина, а съвременното си наименование - Жълтата река е получил благодарение на поета Ли Бо през 747 година. Височината на 77 върхове в този хребет е над 1000 метра. Трите най-високи връха са: Връх на Лотоса (Лян Хуа Фен, 1864 м), Връх на Светлината(Гуанминдин - 1840 м) и Връх Небесна столица (Тяндуфен, 1829 м)



Облаците нерядко се оказват по-ниско от върховете, и това създава светлинни ефекти, например „Светлината на Буда”, или глория (кръгова дъга) и „Облачно море”. В подножието на „Върха на пурпурната скала” има термален източник с температура 45 градуса.



Всичко това сега е на разположение на туристите, за които има построени заедения - всевъзможни категории, туристически пътеки , площадки за наблюдение и какво ли не още.











Statistics

eXTReMe Tracker