ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 12 април 2010 г.

Фестивал на цъфтене на вишната в САЩ

Пролетта идва и повод за един от първите признаци стават прекрасните вишневи дървета, разцъфнали в много градове по цялото земно кълбо. В столицата на САЩ, по това време всяка година се провежда традиционния фестивал на цъфтене на вишните и навсякъде се виждат прекрасните нежно - розови цветове.


Цъфналата вишна символизира идването на пролетта!




През тази година в много страни по света е проведен Фестивала на цъфтене на Вишната. В столицата на САЩ това е бил 98 пореден ежегоден фестивал (brmurray)



Властите на Токио са подарили на Вашингтон 3000 вишневи дървета.



Първият фестивал във Вашингтон се е състоял преди 98 години, когато в столицата на САЩ докарали в знак на приятелство от японското правителство японски дървета – вишни.




През 2009 година хиляди хора във Ванкувър успели да се наследят на цялото великолепие на пролетта.



Националният фестивал на цъфтене на вишната продължава две седмици. Това е общоградско събитие, в рамките на което се провеждат над 200 културни мероприятия: изложби на картини и други произведения на изкуството, кухня на различните страни, спортни мероприятия – всеки може да намери онова, което му харесва.



Датата на началото на Националния фестивал на цъфтене на вишната всяка година е разлиична - приблизително межди 1 и 4 април.
Едно от най-зрелищните мероприятия на празника се смята парада, по време на който хората минават под покрова от розови цветчета на цъфналите вишни, с фенерчета, въздушни змейове-хвърчила и знамена.


Ежегодно фестивалът привлича около 100000 посетители.



Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker