ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


вторник, 1 юни 2010 г.

Разходка по Подземната река

Пътуването по Палаван се оказва изключително интересно. Реката, чието долно течение минава през карстовата пещера се намира недалече от село Сабанг. Да се стигне до устието на Подземната река съвсем не е далече някъде около 20 минути с моторница. Погледнат откъм морето, брегът на Палаван изглежда стръмен. На крайбрежието се издига хребет, който, навлизайки в морето ства отвесен, а в долната си част даже има 20-30 метра надвиснали скали.

В устието на Подземната река има плаж, , но поради непрестанното пристигане и тръгване на лодки, влизането във водата е забранено. Това всъщност е и мястото, от което започва пътешествието с на туристите с крехки лодчици с весла под земята.


Дължината на Подземната река е 8 километра, но туристите стигат до километър, може би километър и половина, защото след това скалите се доближават толкова, че не може да се разминат две насрешно движеши се лодки.В началото реката навлиза в доста ниска пещера, но скоро стените се раздалечават, тавана се издига и гледката е наистина невероятна!





Тъмнината е непрогледна и на светлината на фенерите из водата се виждата стърчашите сталактити, надвисналите сталакмити и цветните каменни потоци по стените.





Редуват се красиви и високи зали и в една от тях, където дълбочината е едва 1 метър, желаещите може да се изкъпят. И вероятно си заслужава!...




Всичко е толкова приказно красиво и невероятно, че когато туристите излизат от там, стремежът им да се върнат отново в подземните пещери е безкраен. Поне така разказват...

Statistics

eXTReMe Tracker