ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 31 май 2010 г.

Палаван


Става въпрос за група от острови, разположени в западната част на Филипинския архипелаг, на 1 час полет със самолет от Манила. Палаван е най-екзотичния остров от филипинския архипелаг, и във всяко отношение заслужава титлата „най”. Този остров се смята за най-тропическия(по броя на съществуващите в джунглата растения и насекоми); това е най-дългата провинция на Филипините (650 километра от крайната северна до най-крайната южна точка), в която има най-ммного острови и най-голямо количество пещери).
Палаван е един от последните неизучени острови в Тихия океан. Изподводен изследовател Жак Ив Кусто си признава, че никъде по света не е видял такива потресаващи морски пейзажи, както на Палаван.
Всъщност Палаван представлява мини-архипелаг от девствени острови със зашеметяващи пусти бели плажове, покрити с тропически джунгли планини , опиращи се в небето, непроходими мангрови гори с редки видове животни и природни пещери.
Това е великолепно място за гмуркане както с водолазен костюм, така и с шнорхел. Водата около островите изобилства с коралови рифове и стотици видове разноцветни тропически риби.
Най-доброто време за посещение на Палаван е сухия сезон (от януари до май). Най- дъждовния период са летните месеци - от юни до септември. Средната годишна температура е 31-32 градуса по Целзий.


Забележителностите, на Палаван в настоящето които са признати за световно наследство от ЮНЕСКО с рифът Тубатаха и най-дългата подземна река.


О539, о540,

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker