ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 16 март 2012 г.

Фестивал на Светлината в Белгия



Eвропейските градове привличат туристи не само с исторически паметници. Съвременната архитектура и изкуство позволяват да се обновят старинните градове и да бъдат показани буквално в нова светлина. Пример за това е удивителният Фестивал на светлината, който се провежда ежегодно през януари в Гент - не голям не голям белгийски град. Въпреки малките си размери, този малък пристанищен град заема второ място в страната по брой на исторически паметници.
През тази година, от 2 до 29 януари, нощем градът е бил украсен с милиарди светодиоди, превръщащи улуците, къщите и каналите във великолепна светеща мозайка.



Туристите, които са дошли да се насладят на това светлинно чудо, са приблизително равни по брой на населението на града, а темата на фестивала е била „Щастие и музика“…



Красотата на светлинната феерия е била толкова голяма, че всеки, който я е зърнел, е ахвал. Всичко е било представено от повече от 30 инсталации, но най-завладяващо е изглеждала 28-метровата катедрала Luminarie De Cagna, изградена през епохата на Възраждането от дървени колони, обкичени с 55 хиляди светодиоди.



Този, който посети Фестивала на светлината, не може да не остане възхитен!

Statistics

eXTReMe Tracker