ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


сряда, 28 март 2012 г.

Най- оригиналните страни в света

(от гледна точка на тяхната природна характеристика)

Канада

Страната , в която има над 3 милиона езера. 60% от всички езера на нашата планета са концентрирани именно в Канада. В някои нейни региони може да се видят повече от тези езера.



Индонезия
Това е страната, в която има 17 500 острова. Само 6 хиляди от всички тях са заселени. Най-големите от тях са Ява, Сулавеси, Ломбок, Борнео, Суматра, Флорес и Бали. В Индонезия са съсредоточени 15% от всички коралови рифове в света.



Либия
Наричат я страна на пустините, защото 99% от територията и са пустини. Това е много сухо място. В някои региони на тази държава дъжд вали веднъж на 5-10 години. Но въпреки всичко, не може да претендира за най-сухото място на планетата, тъй като в пустинята Атакама , в която дъжд пада веднъж на няколко десетки години.




Монголия


Това е страната с най-малка гъстота на населението. В Монголия на всеки квадратен километър се падат по 1,7 души. На територията и са разположени голям брой пустини с големи засушавания и пясъчни бури, където практически е невъзможно да се живее.



Суринам

Това е страна в джунглите и 91% от цялата и площ е джунгла. Само 5% от цялото население на Суринам живее в тропическите гори, и основно това са коренните народи и племена.



Нидерландия

Това е страната, която има територии под морското ниво. Ако трябва да сме точни - отнася се за половината от територията на тази страна.



Тувалу

Тувалу е най-малко посещаваната страна в света. Намира се между Хаваите и Австралия и е с много малка надморска височина. При евентуално глобално затопляне на планетата, тя първа ще „отиде“ под водата. Годишната обща посещаемост в страната е 1100 души. Освен че изключително сложно човек да се добере до там (полет от Филипините в продължение на 6 часа), проблем е и изключително скъпото придвижване….



Statistics

eXTReMe Tracker