ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


събота, 27 март 2010 г.

Загубеното племе Метиктир

Пътешествие в каменния век
Те не знаят какво е автомобил, електричество, хамбургер или финансова криза. С храна се сдобиват через ловуване и вярват в странни богове. Могат да умрат от простуда и се явяват находка за антрополозите. Те - това са дивите племена, запазили начина на живот на своите първобитни предци и избягващи контакта със съвременния свят.

През май 2007 година, почти на 2000 километра западно от Рио-де-Жанейро, е било открито изгубеното племе метиктир. Това е коренното население на Амазония и до онзи момент нито веднъж не е имало контакт с цивилизацията.

Тяхната численост е всичко на всичко 87 човека. Удивителните „пришълци от каменния век” имат висок ръст. Ходят голи и рисуват кожата си с черно-червени мотиви. Мъжете носят на долната си устна необичайно украшение с формата на диск и никога не стрижат косите си, разпускайки ги понякога до пояс. За сметка на тях, жените са си избрали бръснатата глава.

Племето метиктир са станали известни на света, когато двама представители на това племе неочаквано се появили в село на бразилския щат Мато Гросо.
Обикновено такива племена се откриват при разширяване на земеделската земя, , но в този случай нещаста съвсем не стояли по този начин. Не е ясно, защо индианците сами са дошли в цивилизацията. Може би ловци или дървосекачи са обезпокоили хората от племето, като са навлезли в тяхна територия. Сега метиктарите се намират под държавна зашита...
Агенция Ройтерс е съобшила, че в бразилската джунгла, по поречието на река Енвира, било открито и фотографирано от въздуха , неизвестно на местните власти племе. На фотосите , направени от въртолет, са видени пет тръстикови колиби, големи площи на обработваема земя и самите индианци, целещи се във въздуха с лъкове. Виждало се, че телата им са оцветени в червено. Този народ живее в непроходимите гори на границата между Перу и Бразилия и е една от многото недокоснати цивилизации на територията на Южна Америка...


Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker