ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


събота, 29 октомври 2011 г.

Хускар – испанската родина на смърфчетата

Испания вече притежава още една забележителност, която не е зле всеки, който има възможност, да побърза да види. Става дума за селцето, което се нарича Хускар (ударението е на първата сричка) ))) То се намира недалеч от Ронда, в Андалусия, и корпорация Sony е избрала измежду 200 населени пункта, претендиращи за родина на фантастичните джуджета - смърфчетата.



Именно Хускар най-много от всички напомня за родината на смърфчетата, според продуцента на филма The Smurfs 3D .


Около 4 хиляди литра боя са използвали 12 местни художници, за да боядисат всичките бели къщи (каквито, между другото, са те в почти всички андалуски села), в светло син цвят.



От Sony са поели ангажимент, да върнат след време първоначалният бял цвят на къщите, след като мине премиерата на анимационния филм.



След пребоядисването на селото, потокът от туристи направо е „скочил”. Сега вече местните жители се чудят, заслужава ли си, да сменят късметлийското, носещо доходи оцветяване, с традиционното бяло...



В селото, чието населението е не повече от 200 души, има малък хотел, който се нарича Bandolero , а преводът му е „разбойник”



Има и няколко неголеми кафенета, които (след смяната на цвета) не може да се оплачат от липсата на клиенти.





Селото е станало известно толкова бързо, че населението му даже не е имало време да се подготви за стоварилата му се слава - там просто няма начин да се купят сувенири., макар че фантастичните сини човечета да се виждат навсякъде.
Пътят до Хускара представлява тясна асфалтова серпентина. За да се разминат две коли, едната трябва почти да се „залепи” към скалата, за да може да премине другата. Независимо от сложния маршрут, всички свободни места по улиците на селцето са заети от автомобилите на гостите.


Statistics

eXTReMe Tracker