ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 22 януари 2012 г.

Лимпопо и неговата забележителност…

Провинция Лимпопо в Южна Африка се слави със своята забележителност Санленд-Баобаб. «Big Baobab» е един от най-големите баобаби. Обхватът на ствола му е 47 метра, диаметъра – 10,6метра, а на височина достига 22 метра. На Африканския континент той се счита за най-широкото дърво. Размерите му са толкова големи, че в ствола му има достатъчно място за кръчма. Това е най-популярната и необичайна забележителност в тази провинцията на ЮАР.








За да бъде настанен там бар, дървото не е издълбавано изкуствено. Стволът на баобаба по природа е кух и само почистили кухината, а в нея намерили предмети от древните обитатели на Южна Африка, както и от преселници през XIX век. Заведението, което било създадено в ствола още през 1933 година, функционира и сега. Направено е в стила на традиционен британски пъб. В «Baobab Tree Bar» може да се пийне бира, да се послуша музика, да се поиграе на дартс, и даже да се използва местния телефон.
Височината на тавана в природния бар е 13 фута и може да „поеме“ 50 посетители, но да си почиват комфортно могат само около 15 души.











Земята, на която расте прославения баобаб принадлежи на фермера Ван Хеердан и той, в частност, се грижи за дървото, а също поддържа и заведението. Специалистите са определили, че възрастта на дървото е около 6 хиляди години, а това значи че е „малко“ по-стар от египетските пирамиди.
До баобаба стопанинът е построил пет бунгала с бани, неголям басейн, трасе за бъги и мотоциклети, и даже организира екскурзии. Туристите посещават това място, в търсене на уникален отдих.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker