ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 1 юни 2012 г.

Северен Тирол - най-красивата част от Австрия

Северен Тирол е разположен в западната част на Австрия, а негова столица е град Инсбрук. Приказно красиви са пейзажите там. Може да се видят бързи планински реки, плодородни долини, облечени в сняг или лед планински върхове и бистри ледникови езера. Този живописен регион се оказва истински рай за онези, които обичат да почиват на чист въздух - целогодишно може да се любуват на панорамни пейзажи, чист планински въздух и на прозрачна кристална вода в езерата.
Вилдшпитц (Wildspitze) е втората по височина планина в Австрия (3374м). Склоновете и са покрити с голям брой ледници, което прави планината предпочитано място за любителите на алпинизма по лед. В този регион повече от 700 планини са с височина над 3000 метра, което показва, че възможностите за алпинизъм по ледниците са много големи. През зимата са отворени зашеметяващи ски-писти на световно известни курорти, като Китцбюeл (Kitzbuehel) и Свети Антон (St. Anton am Arlberg), а през лятото може да се направи пътуване по реката на салове и каяк, или да се предприеме разходка с планински велосипед или на кон. Освен това Тирол е прекрасно място за пешеходни преходи , за които има повече от 1500 км трасе, като пътеките са с различна степен на сложност.
Прекрасни емоции носят спокойните разходки по тиролския Aurach Wildlife Park , който се намира на 1100 метра над морското ниво , където всеки може не само да се полюбува на животните в естествената им среда на обитаване, а и да се наслаждава на зашеметяващи панорамни гледки на девствения алпийски пейзаж.
Не трябва да се пропуска и романтичния град Куфщайн, който местните жители с любов наричат „перлата на Тирол“. Намира се в долната част на долината на река Ин . В него е и едноименната крепост в най-големия орган в света, състоящ се от 4307 тръби. Ежедневно , в 12 часа на обяд, в замъка звучи музика на орган. В града се намира и единствения в Тирол планетарий, наречен в чест на картографа Петер Аних, а недалече от него, на границата с Бавария, е разположено малкото градче Ерл, където от 1613 година се провеждат театралните представления „Страсти господни“. С право може да се каже, че Северен Тирол е най-очарователният район от Алпите.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker