ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 8 юли 2012 г.

Тропическият рай на Доминиканска република. Видео.

Държавата има обща площ 48,7 хиляди квадратни километра . Заема източната част на остров Хаити, който по-рано се е наричал Еспаньола. На север бреговете на острова се мият от Атлантическия океан, а на юг - от Карибско море. На изток проливът Мона отделя страната от Пуерто Рико, а на запад граничи с Република Хаити.
Релефът на острова е много разнообразен. Повече от половината от територията на страната се заема от 4 планински хребета, които го пресичат от северозапад на югоизток, а също и платото Сиера -де- Баоруко на югозапад.
Най-високата точка на страната е връх Дуарте, който се намира в северозападната й част(3175 метра). Крайбрежната зона и междупланинските долини са заети от обширни савани и тропически гори.
Островът е бил открит от Христофор Колумб през 1492 година и в началото на XVI век бил колонизиран от испанците. Във времето е бил собственост на Франция и Испания, но след избухване на въстание колконизаторите били изгонени . През 1804 година Испания си върнала отново източната част на острова. Последвал не много дълъг период на освободителна война и отново попаднал под чужда власт, но този път - на хаитяните. През 1844 година избухнало антихаитянското въстание и източната част на острова била провъзгласена за Доминиканска република.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker