ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


сряда, 2 юни 2010 г.

Карстовата гора на остров Палаван


Специално за туристите в Карстовата гора (Karst forest rout) е прокарана екскурзионна пътека (monkey path). В началото и може да се видят местните маймуни и варани, които хранят, с цел привличане на туристи. И ако маймунките са страхливи, вараните са крайно флегматични и местните хора не се страхуват от тях. Също в началото има блато, в което растат дървета с дисковидни корени, между които се стрелкат кални скачачи – рибки, способни нормално да се придвижват не само във водата, но и на сушата.


Пътеката прави не по-малко впечатление от подземната река на Палаван. Най-напред там растат дървета с учудващи размери. Нормата е до 1,5 метра в диаметър, а височината им достига до 50 метра. Но има и отделни екземпляри, чиято дебелина е по няколко метра в диаметър, а височината им е по-голяма от височината на 12 етажна жилищна сграда. Повечето дървета имат дисковидни корени и това ги прави подобни на ракета.


От друга страна, на някои места по края на трасето има толкова гъсти храсти, че по тях може да се спи. И най-на края е релефа, който е толкова причудлив, че напълно оправдава името си - "Karst Forest"


Планината, под която тече Подземната река е промита отвътре и отгоре представлява съчетание от големи отломки от скали, над които се извисяват отвесни скали, както и дълбоки отвесни кладенци. А освен това навсякъде има гора, много гора. Изумително! На стръмните склонове и над пропастите са поставени дървени мостчета, за да може все-пак да стане възможно придвижването.


















Много е интересно в карстовата гора, когато завали, защото, сякаш за подготовка дъждът е доста силен и вали няколко часа, а след това започва направо да се излива. За минути пътечката се превръща в буйна рекичка, а наоколо водата стига до
глезените.
























След тропически дъжд е много интересно да се разхожда човек по плажовете на Палаван, защ
ото там се търкалят кокосови орехи в изобилие.

Statistics

eXTReMe Tracker