ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


четвъртък, 29 юли 2010 г.

Немският Манхатън

Франкфурт на Майн е един от най- шикозните градове на Германия . За него може да се говори само в превъзходна степен, защото на практика във всичко е”най” или „един от най-....”
В Германия, както навярно много хора знаят, има два Франкфурта – на Майн или на Одер(според названията на реките). Когато човек чуе само Франкфурт , трябва да е наясно, че става дума именно за Франфуркт на Майн – за града на императорите, за най-големия финансов център на континента, за града на небостъргачите...

Франкфурт е един от петте най-големи градове в Германия. В него живеят около 670 хиляди души. Фрадът се смята за най-интернационалния град в Германия. Всеки пети тук е чужденец.Това е и единствения в Германия алфа-град. За справка - алфа градовете имат ключово знаение за големи региони на Земята и им оказва сериозно политическо, икономическо и културно влияние. Такива градове се смятат за най-важни елементи на световната икономическа система.


Това, което посетителят на този град запомня завинаги, е архитектърният ансамбъл от небостъргачи.Банковият квартал не напразно се явява визитна картичка на този град.


Тук е едно от най-големите борси в света.


Мечката и бикът са символ на борсовата търговия. Мечката с мощната си лапа се старае да намали значението на фондовия пазар, а бикът, със своите мощни рога , се старае към повишаване на тази стойност.
Във Франкфурт , където се е родил Гьоте, след войната са направени радикални промени.


Въпреки този факт, в града се срещат не само железобетонни гиганти. Така например изглежда пазарния площад.


А това е Императорската катедрала на свети Вартоломей.

Тук по-рано са се провеждали церемоните по коронацията на императорите от Свещенната Римска империя.Франкфурт на Майн – примамлив и прекрасен!....

По материали на Едуард Гавайлер

Statistics

eXTReMe Tracker