ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


събота, 30 юни 2012 г.

Висящият храм на планината Хенг

Един от най-удивителните манастири в света е невероятният храм , надвиснал над стръмния сипей на височина 246 фута. Той е бил построен в Китай преди 1500 години.

Проходите в скалите свързват повече от 40 стаи и зали. Строителството на храма е било започнато само от един монах. Изминало столетие и други продължили започнатото от него. Интересна особеност на висящия храм е неговата особена религия, обединяваща будизма с даоски и конфуциански религиозни елементи.
Височината, на която е изсечен храма в скалите, е голяма и направата му е била доста трудна и сложна. Никой не може да гарантира, че съвременните инженери биха се решили да създадат такъв сложен комплекс от килии и лабиринти.
В продължение на столетия храмът виси над скалния сипей и за него не са страшни нито вятърът, нито бурите, бушуващи в тази местност.
Голяма част от сградите се крепят на дървени греди, здраво забити в скалата и не може да се каже, че това е най-подходящото място за хора, страхуващи се от височини. Мястото гарантира тръпка и екстремални усещания за техните любители!

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker