ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 27 април 2012 г.

Кокосовите острови (Килинг)

Всички сме чували за държавите-джуджета. Всъщност Кокосовите острови са една от най-малките страна в Азия. Открити са от английският капитан Килинг през 1609 година.
Географски това даже не е страна, а група от неголеми коралови островчета,разположени в Индийския океан, които на брой са 27. Общата им площ е 14,2 километра, а бреговата линия - 52 километра. Само 3 от островите са обитавани , като населението основно са малайци, които при последното преброяване от 2007 година са били 596 души.
Малайското население се придържа към исляма, и по-точно - към определен клон от него. Освен това са се заселили и малко европейци, които са около 20% от общото население. Официалният език е английски, но основно се говори малайски.
Кокосовите острови са под управлението на Австралия от 1955 година. Официалното знаме на страната е австралийското, а неофициално навсякъде се развява тяхното - зелено платно, украсено с кокосова палма, с полумесец и Южния кръст.
Южният кръст е характерен символ за тези земи. Полумесецът изобразява вярата на малайците, а палмата показва онова, с което местните жители се занимават през по-голямата част от живота си.

Statistics

eXTReMe Tracker