ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


събота, 2 юли 2011 г.

Ергаки - място на фантастична красота . (видео)


В самото сърце на азиатския континент се събират няколко планински хребета от Западните Саяни. Хребетът Ергаки е един от тях.
Легендите разказват, че на това място боговете обичали да си почиват, като идвайки, донасяли със себе си каменни играчки, а когато се наигравали и си тръгвали, забраяли да си ги вземат.


В това човек започва да вярва, когато се окаже до скалата „Висящия камък”. Това е скален къс с тегло хиляди тона, които се опира на по-малко от един квадратен метър, и балансира, напук на всички закони на физиката.
Думата „ергаки” е тюркска и означава пръсти.

В Ергаки не само планините и езерата, а и техните романтични имена са потресаващи: езеро „Радужное” ( радуга , това е дъга), извисяващите се до езеро „Светлое” върхове : „Звьозднъй” и „Птица”, и мъничкото, кристално „Езеро на художниците”, което има форма на палитра....
И почти от всякъде се вижда визитната картичка на природен парк „Ергаки” - „Спящият Саян” – скално образование, наподобяващо легнал по гръб спящ великан, с дължина почти 2 километра.

Десетките интересни неща там са разположени така компактно, че много от тях може да бъдат видени за един ден. Много хора искат да се насладят на това великолепие на природата, затова средногодишно посетителите са около 100 хиляди....
Този природен парк е разположен в сърцето на Русия, на юг в Красноярския край. Сняг там има около 8 месеца през годината, а снежната покривка е около 3 метра, което го прави едно от най-предпочитаните места в Европа.
Самата природа е подарила това уникално място в южен Сибир....

Statistics

eXTReMe Tracker