ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


вторник, 17 юли 2012 г.

Фуджияма - величественият символ на Япония

Най-високата японска планина се е родила в огън, и ако и е съдено да загине, ще бъде също в огън, но заедно с това нейната божествена и крехка красота самите японци сравняват с цвете. Представлява конус на изгаснал вулкан, чието последно изригване е било през 1708 година. Намира се на японския остров Хонсю, на 150 километра западно от Токио.
Това не само е едно от чудесата на природата, но и свещено място, което в продължение на много векове привлича и вдъхновява поети и художници.
Съвършената симетрия на планината дълго време е била японски символ на красотата. Японците смятат, че по красота тя няма равна на себе си. Фуджияма е красива по всяко време на годината, но най-красива е през пролетта, когато в подножието и разцъфтяват сливовите и вишневите градини.
Има височина 3776 метра и не е само част от ландшафта, а вдъхновение за много художници. Освен това вече 12 века тя е с особено място в официалната религия на страната - синтоизма и не по-малко значима за будистите, които смятат, че минаващата на височина 2500 метра обиколна пътека, води към входа за другите светове.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker