ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 30 юли 2012 г.

Пхукет - зелената планина

Таиланд е удивителна екзотична страна! Най-големият и остров е Пхукет, който е разположен в Андаманско море, което се намира в Индийски океан. Това прекрасно място и за туристите, които искат просто да се потъркалят на пясъка, и за любителите на активна почивка. Отличните хотели и великолепните плажове не се забравят лесно, а местните жители са изключително гостоприемни.

Наименованието на острова се превежда като „планина“, той наистина напомня на зелена планина, която се издига в Андаманско море. Значението на Пхукет за Тайланд от отдавна е много голямо, защото островът е смятан за търговски и културен център. Много исторически паметници са се запазили и до наши дни и затова никой, който има шанса да го види, не трябва да изпуска такъв шанс. Освен това, храмовете в Пхукет поразяват със своето разнообразие и красота.
Особено интересен е храмът на Ват Прат Хонг, в който се пази голямата статуя на Буда. Не веднъж нападащите бирмански войски са се опитвали да я откопаят от земята и да я отнесат, но все не успявали. По-късно горната част от статуята била позлатена и така е останала и до днес. Има и още един удивителен храм - Ват Чай Тарарам, който е най-известен на острова. Точно в него се намира частичка от костите на Буда. Структурата, в която се намира костичката е наречена „чеди“ и към това място винаги има наплив от туристи, които искат да го видят.
На острова, в горския парк Кхао-Пхра-Тхе, се намират и два прекрасни водопада - Тонсай и Бангпе. Самият парк представлява джунгла, в която има много екзотични зверове и птици, а са настанени и доведените от други места травмирани маймуни, за адаптирането на които се провежда програма за адаптация към новите условия на живот.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker