ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 24 май 2010 г.

Черното езеро в Черна гора

В Черна гора има едно загадъчно езеро – привлекателно и облечено в легенди. Казват, че на дъното му се намира древен манастир, а и че самото слънце идва там, за да си отдъхне, а птиците мълчат, за да не нарушат тишината. Дали всичко това е истина, никой не знае, но се знае със сигутност, че там капките дъжд падат безшумно, и че в черните води на езерото на човек му се иска да остане безкрайно.

Черното езеро се намира на височина 1418 метра над морското ниво и на километър от град Жабляк. Всъщност езерото се състои от 2 езера – по-голямо и по-малко, и от тук произлиза наименованието му „планински очи”
По време на пролетното пълноводие влиза под земята на немислима дълбочинаминава под каньона на река Тара , и излизайки на повърхността, става нейн десен приток. Водата от малкото езеро се влива в река Комарница и след това в Дрина – същата онази река, която е била естествена граница между Западноримската и източноримската империи, между православния и католическия свят....


Обкръжено от вековни гори, езерото съществува от незапомнени времена , спокойно наблюдавайки ежедневно променящите се картинки.

Човек може да отиде там не един път, но за Черното езеро си остава нищо повече от едно мигновение, част от картинкие, посредством които се формират дните, седмиците, годините , вековете и хилядолетията...



Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker