ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 12 февруари 2012 г.

Полята на лалетата



Холандските поля през май са нещо удивително - те са един жив калейдоскоп от лалета! Десет хиляди хектара са предназначени за култивиране на тези красиви пролетни цветя.
Луковиците им се засаждат в края на октомври и началото на ноември, а през май лалетата изпълват магазините на цветарите и щандовете в супермаркетите. Повече от три милиарда лалета се отглеждат всяка година, и две трети от тези прелестни цветя се изнасят
- най-вече за САШ и Германия.



Градината Кьокенхов е най-голямата площадка за култивация на различни цветове, както и най-голямото поле за развъждане на лалета. Посещението в нея изпълва дошлите с възхищение и им показва много идеи за дизайн на собствените им градини. Повече от 7 милиона лалета и други цъфтящи растения дават усещане на пролет в пълен обем на всеки, който хвърли поглед на полето-палитра!




През XV век територията на днешните градини била покрита с гори и пясъчни дюни, където ловували и събирали треви събирали за кухнята на близкия замък. И само за информация - „кьокенхов“ означава „кухненска градина“. През първата половина на 19 век ландшафтният архитект Зохтер, вдъхновен от идеята на английските градинари, разработил дизайн за градина.



Около 1950 година група производители и износители на цветя взели решение изложбите на цветя да се произвеждат там, а на тях да се показват най-добрите образци на цветарската индустрия. Всички, които са я видели казват, че гледката е невероятна и приказно красива!











Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker