ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 17 февруари 2012 г.

D-tower – интерактивната Кула на настроениятаD-tower – не просто кула, намираща се в един град. Без преувеличение може да бъде наречена произведение на изкуството.. Тя е 12-метров монумент с форма на капка. Не става въпрос само за архитектура. Основното в случая са емоциите. В зависимост от настроенията на хората, живеещи в Дьотинхем, кулата променя своя цвят…всекидневно.Това се постига много лесно - с обикновена анкета на населението, а след обработката на данните получените резултати се нанасят в програмата, с която работи кулата D-tower.
С настъпването на нощта всеки преминаващ, по цвета на тази конструкция може да определи настроението на гражданите. Червеният цвят означава, че през този ден главна емоция на гражданите е била любовта; ако цветът на съоръжението е син, значи са щастливи. Жълтият цвят означава страх, а зеления - ненавист.
Кулата е изработена по проект на архитект Ларс Спейбрук, а е било поръчано от администрацията на град Дьотинхем(неголямо градче в Холандия, населението на който е около 50 хиляди души.


Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker