ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 19 февруари 2012 г.

Блато Кеава



Блатото Кеава се намира в Естония, на границата между геоботаническата, западна, и източната част на страната.
Хидро-геологичната структурата на блатото и до сега си остава неразгадана тайна. Обикновено блата нарастват нагоре и по такъв начин се образува хълмиста повърхност. Блато Кеава се понижава в крайщата си, което, всъщност е и загадката за учените.



Съществуват много мнения по повод на този факт: или това е свързано с понижаването на нивото на подпочвените води. Или е свързано с термокраста, или е свързано с подземното русло на захранващия го ручей.
Блато Кеава се явява място за поклонничество . Говори се, че притежава свръхестествени сили и има доста зловещ вид. Това, всъщност, прави добра услуга на естонците , като ежегодно със своята тайнственост привлича много туристи.



Всъщност това блато се намира на територията на резерват Киннумаа. През него преминава дъсчена пътека. Нейната дължина е 800 метра, а широчината и – 1,2 м и води до блатен прозорец, където е разположена площадка за наблюдение. Блатната вода притежава лечебни свойства и желаещите се може да се окъпят.

Всъщност, това загадъчно блато не е особено интересно за учените и затова не бързат да се занимават с него. Но това съвсем не пречи на естонците с гордост да показват тази забележителност в своята страна…..





Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker