ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 12 март 2010 г.

Там, където Земята не прилича на Земя...

Много са забележителностите в Боливия. Дори ако се започне от столицата – Ла Пас - тя е най- високата столица в света, разположена в долина, която прилича на обърната надолу фуния.....

Боливия е държава в централната част на Южна Америка. На север и изток граничи с Бразилия, на югоизток - с Парагвай; на юг – с Аржентина; на запад – с чили, а на северозапад – с Перу. Страната няма излаз на море. Общата и площ е 1,09 млн кв. км.

Там има такива места, където Земята съвсем не прилича на Земя.


Или да го кажем по друг начин - забележителностите на Боливия!
.








(Salar de Uyuni) - това е най- голямото в света море от сол. Това място прилича на безкрайно замръзнало езеро или бяла пустиня, и се явява документално свидетелство , че някога на това място е било доисторическо море. Намира се в южната част на страната, не далеч от Чили и Аржентина.

Общата площ на езерото е 10 580 квадратни километра, а средния диапазон на температурата е от 20°C денем, до -25°C през нощта. Там климатът е сух и хладен, с малко количество на валежите и високо ниво на слънчева радиация.


В резултат на мигновеното изпаряване на подземните води, което става на южното високопланинско плато поради сухостта на въздуха, са се образували плоски плочи, състоящи се най- вече от готварска сол.....
Дебелината на кората от сол на земната повърхност е 10 метра, а общото количество сол в Salar de Uyuni е 64 000 милиона тона.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker