ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 26 март 2010 г.

При щастливото племе Комбаи

Пътешествие в каменния век



Племето живее в Папуа Нова Гвинея – Индонезия. Товa са истински туземци, които ходят голи, а мъжкото си достойнство привързват с връвчица към пояса си, след като го омотаят с бамбукови листа.
Жилищата си строят направо на дърветата, на височина има- няма 13 метра. „Небостъргачите” са построени с цел защита от всеки неканен гост. В своите въздушни жилища диваците се качват по греди със засечки. За безопасност вечер „стълбата” предпазливо се издърпва горе.В такова „небесно село”
като правило живеят не повече от 20 -30 души. Тези жилища са построени от бамбукови пръчки.
„Поднебеснбото жилище” заедно с хората се обитава от кучета и свине, които вечер грижливо се вдигат горе, а на сутринта отново се свалят на земята.

В дъното на колибата на комбаите се оставя малка дупчица, в която на палмови листа, с хитроумно приспособление, се поддържа огъня. Също като нашите древни предци, комбаите добиват огъня с триене. Ловуването става с лъкове, стрели бамбукови ножове, а риболовът им е с помощта на харпун. От палмова сърцевина правят вино, като за целта се използват каменни брадви. След това палмовата сърцевина се изцежда, завива се с палмови листа и се изпича и след това се изяжда.

Това племе са канибали, но изяждането на себеподобни става твърде рядко - обикновено, когато има някакво престъпление - например, някои е убил някого...
Смята се че Комбаи са много щастлив народ, който постоянно се усмигва. Истината е, че те не ходят на работа и единствената им грижа е, да убият храната си, а останалото време употребяват за себе си така, както намерят за добре... Представотелите на тов а племе не живеят дълго: 40-50 години, но пак са щастливи. Явно , на подсъзнателно ниво усещат, че ен е важно колко си живял, а как си живял и дали си удовлетворен от този живот...

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker