ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


петък, 9 април 2010 г.

Тайнствената гора в Калифорния

Там, където не действат някои закони на физиката...

Едно от най- загадъчните места в света е разположено в американската Калифорния. Там някои закони на физиката не действат. Топчетата се търкалят по наклонена плоскост не надолу, а нагоре; предметите, които трябва да стоят вертикално, се намират под ъгъл към земята, а хората могат да ходят по стените.

Казват, че първи са открили това място индианците . Войните на племето олони, живеещи на Западното крайбрежие на Америка, много пъти са провеждали там мистически обряди. А в интерес на истината, тайните в тази калифорнийска гора, са предостатъчно.Явно тук нещо не съвпада. Колкото и да се опитвате, все едно - няма да успеете да застанете прави. Дърпа Ви към земята, а това не е образно казано. Ябълката на Нютон може и да е паднала надолу, но на това място законите на гравитацията действа по собствено усмотрение.


Друва Ноел, гид в калифорнийската загадъчна гора казва:
„ Някои закони на физиката на това място дават отклонения, като например силата на притегляне.Вещите сами се плъзгат нагоре, а не надолу. Ъгълът на наклон е мого по-голям, отколкото човек може да си представи, а хората изглеждат по-високи или по-ниски от своя истински ръст. Всичко това става на ограничената територия, където ние стоим.”

Преди 70 години местният бизнесмен Джордж Прейтер решил да построи тук къща за отдих на семейството си. Купил земя, наел дърводелци и започнали проблемите. Къщата била преустройвана няколко пъти, но тя все излизала крива. По изчисления всичко било правилно, с нивела гредите изглеждали поставени вертикално... Дървена къща през годините хлъзнала надолу, а заедно с това, слуховете за мистериозното място се разпространявали наоколо.

За природните аномалии се знае отдавна и има много такива места. Тайнствената гора в Калифирния може и да е голяма, но радиусът на това омагьосано място е не повече от 50 метра. Друва Ноел казва, че много хора мислят, че тъй като къщата е под ъгъл, всички стоят по същия начи, но когато някой откъсне краката си от пода, се вижда, че нещо го тегли не надолу, а напред, сякаш някаква сила ги изтласква от там.
Калифорнийските учени чени ходят регулярно да проверяват да проверяват тайнствената гора, но обяснение не могат да намерят, а версите се раждат една след друга. В една се предполага, че под Земята има прекалено много магнитна руда, в друга, че на това място има гравитационни аномалии . Даже има и версия, че на това място се е разбила летяща чиния...

Версията, че някога на това място някога са кацнали инопланетяни, може да не е най- правдоподобна, но звучи увлекателно. Всеки, който е бил на това място, се опитва да си отговори на много въпроси. И най-главния от тях е: как, въпреки всички известни закони, всичко се случва точно обратно? А това не се учи в училище...


Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker