ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


неделя, 11 април 2010 г.

Планината Кайлас и нейните каменни огледала

Кайлас е планина, висока 6700 метра , от която водят началото си четирите главни реки на Тибет , Индия и Непал (Инд, Сатледж, Брамапутра и Карнали). Това не е най-високата планина в района, но се отличава от останалите с пирамидалната си форма, със снежната си шапка и склоновете, ориентирани точно по четирите посоки на света. Тази планина и до ден днешен се счита за непокорена. Може би би могло да бъде наречена Олимп на Централна Азия.
Съгласно традициите на индусите, Кайлас е обитавана от един от боговете- ужасния Шива,който заедно с Брама и Вишна , образуващи върховната триада. Шива поддържа порядъка във Вселената, посредством своя танц. Освен че е обител на Шива или Буда, на върха на тази планина се намира входа на тайнствената страна Шамбала. Ако човек обиколи планината по определен път, може да получи опрощение на всички свои грехове.; ако обиколи Кайлас 13 пъти, няма да попадне в Ада в течение на 500 последващи прераждания и получава правото да обиколи Кайлас по друг път... Ако направи това 108 пъти, се измъква от кръга на прераждания и получава просветлението на Буда. И само една малка подробност - това не трябва да се прави за удовлетворяване на собствените си амбиции...
Професор Ернст Мулдашев пише: „ В тибетските текстове пише, че Шамбала се явява духовна страна и се намира на северозапад от Кайлас. Трудно ми е да разсъждавам по тази тема от научна гледна точка, но мога съвсем уверено да кажа, че комплексът Кайлас има пряко отношение към живота на Земята; когато направихме картата - схема „Град на Боговете”, състояща се от пирамиди и каменни огледала, бяхме много учудени - схената се оказа много приличаща на каменната структура на ДНК.

Тайнствения град на боговете


Това било много отдавна. Синовете владеели прекрасната сила на петте елемента , с помощта на която построили гигантски град. Именно в него, както твърди източната религия, се намирал Северния полюс до Всемирния потоп. В много източни страни , Кайлас се счита за свещено място на планетата. Тази планина, заедно с обкръжаващите я, били построени с помощта на могъщата сила на петте елемента – въздух, вода, огън, земя и вятър.
В Тибет тези сили се считат като психическа енергияна Вселената, като нешо недостъпно и непостижимо за човешкия ум! Освен това, там, на височина 5680 метра, се намира знаменитата „Долина на Смъртта”, през която може да се премине само по свещения път. Ако се отклони от пътя, човек попада в зоната на действие на тантрическите сили. А каменните огледала така изменят хода на времето за хората, които попадат там, че за броени години те се превръщат в старци.

Каменните огледала на планината Кайлас

Тези уникални каменни конструкции имат гладка или вдлъбната повърхност. Най-голяма загадка за науката е способността на каменните огледала да изменят времето. „Времето” , това е енергия, спосбна да се концентрира и разпространява. Пример за „времевото” действие на тибетските огледала е загадъчната смърт на четирима алпинисти, които по време на експедиция се отклонили от указания свещен път, а след завръщането си за една година се състарили и умрели.
Медицината не е успяла да установи причината за тяхната смърт...
Всички каменни огледала имат различна форма и различни размери. Едно от тях, което има височина 800 метра, се нарича „Каменният дворец на щастието”. Най-големите „огледала” са плоските склонове на западната и северната страна на главната пирамида Кайлас. Те имат ясно вдлъбната форма, а височината на всяко от тях е 1800 метра. Учените твърдят, че такива огромни плоскости имат способността да предават енергията, която се натрупва в самите пирамиди, съединявайки я с потоците други енергетически сили на Вселената.


Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker