ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 19 април 2010 г.

Там, където Иисус е чел своите известни проповеди


Тибериадско езеро, Галилейско море, езеро Кинерет – под всички тези названия се разбира едно и също - езерото, което е разположено в източната част на Долна Галилея, на 200 километра от Йерусалим.


Езерото Кинерет( Kinneret ) се намира в североизточната част на Израел. Практически това е най-ниската точка на Земята - 213 метра под морското равнище. По- ниско от него е само Мъртво море. То е и най-ниското сладководно езеро на Земята.



Нивото на водата се колебае през годината, в зависимост от
валежите и потреблението. Максималната му дълбочина е 45 м. Площта му е средно 165 квадратни километра. Дължината му е 21 км. , а широчината - 13 км. Съществува поверие, че когато евреите се държат добре, и Бог пълни добре с вода езерото, а то е най-важния източник на питена вода в Израел.


Макар че има и подземни водоизточници, водосборът на езерото става основно от дъждовна вода и тази, която се получава от снеготопенето и стремително се стича от околните планини. Нивото в езеро Кинерет се поддържа от няколкото вливащи се в него реки, водещи началото си от Голанските възвишения. Но най-голяма от тях се явява библейската река Йордан, която го пресича от север на юг.


На дъното на езерото има черен базалтов пясък и затова, ако се леда отдалече, водата му изглежда тъмно-синя. Езерото се нарича още Галилейско море и може да се промени при силна буря за броени минути.
„Снежната” вода се стича от планината Хермон, кккоято е разположена в северен Израел, на границата с Ливан и Сирия. Чистата и прозрачна вода на езерото
привлича голям брой туристи от различни страни на света. На западното крайбрежие е разположен древния град Тиберия. По цялото крайбрежие на Киренет има диви и платени плажове, всевъзможни места за отдих , водни паркове и атракциони.


В Тиберия има достатъчно места за отих и развлечения както за възрастни, така и за децата. Развлекателни катери браздят водите на езерото от изгрев, чак до смрачаване. Както и в Ейлат, търистите ще могат да се повозят на „банан” или на водни скутери. В хотелските комплекси има спортни зали, СПА, бижутерски магазини, облекла, сувенири - накратко - ще се намери всичко за всеки вкус...


В южната част на Кинерет има рибно стопанство и затова на пазара в Тиберия винаги може да се купи прясна риба , а в крайбрежните зони има множество малки рибни и месни ресторантчета с уютна обстановка, привличащи посетители през целия ден а даже и през нощта. Там се предлагат и прочутите израелски вина, които не отстъпват по нищо на френските , италианските и испанските.





Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker