ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


събота, 24 април 2010 г.

Разгледайте Чудесландия!

Ако на човек му се иска да види нещо екзотично и еновременно с това необичайно, веднага трябва да се запъти към Исландия. Не напразно това чудесно място някои шегобийци наричат Чудесландия..


Чудесата там са на всяка крачка: съвсем фантастични пейзажи, приличащи на лунни, величествени фиорди, плажове с черен пясък, речни разливища и мощни водопади и даже минерална вода, която тече от чешмата!


Всъщност, Исландия се превежда като „Ледена страна”


, но в нея има не само много лед, но и много огън.Това е възможно благодатение на уникалното разположение на острова върху разлом на земната кора.
Затова в Исландия може да се видят всички видове вулкани, коити съществуват на Земята, а така също и впечатляващата Долина на гейзерите.


Навярно тя ще се хареса на любителите на всичко екологически чисто. Това е едно от последните места в Европа, където присъствието на човека съвсем не е повлияло на обкръжваващата природа.


Тя е в първоначалната си чистота и сама способства за своето съхранение. Например за отопление не се изгаря газ или мазут, а се използва водата от горещите подземни източници.
Всеки, посетил Исландия, не трябва да пропусне Синята лагуна – геотермален комплекс с температура + 39 градуса, което позволява къпане и зиме и лете!


Нечувано удоволствие е, човек да се окъпе на открито на 64 градуса северна ширина.


Искате лов и риболов? Ами значи сте на съвсем точното място! А за придвижване по необичайния ирландски ландшафт имате богат избор: от суперджипове и бъгита, до мотошейни , кучешки впряг или исландски коне...


Названията в Исландия може да са труднопроизносими, но това, което ще видите там , независимо от годишното време, ще остави у Вас незабравими впечатления.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker