ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


понеделник, 7 май 2012 г.

Американският Стоунхендж

В град Хоумстед във Флорида се намира една странна структура от монолитни коралови блокове, изградена от родения в Латвия Едуард Лидскалнин през първата половина на ХХ век. Хората нарекли съоръжението Кораловия замък и веднага бил обвит в тайнственост се заговорило за загадки.

Латвиецът никога и на никого не позволявал да наблюдава строителството на Кораловия замък. Бил много подозрителен. Най-напред изградил големи стени, под чието прикритие след това работел само нощем, на светлина на фенер. Блоковете, с които се снабдява, спускайки се към морето, тежали по 30 тона, което показва, че били два пъти по-тежки от големите блокове на Хеопсовата пирамида. Как е правел това във време, когато дори не е имало специална техника, си остава загадка…
На това място всичко е обвито в мистика и тайни. Самият Едуард твърдял, че е разкрил тайната на Египетските пирамиди, а така също на пирамидите в Перу и Юкатан( Чичен-Ица и Теотиуакан). Твърдял, че е разбрал как древните строители са издигнали тези съоръжения и как с помощта на примитивни инструменти лесно са премествали многотонни блокове. Съседските момчета твърдели че са видели, как кораловите блокове на Едуард леко плуват из въздуха, премествайки се на необходимите места в парка.
Отгоре на това на Едуард се наложило, да промени разположението на замъка, което, според една от версиите е направено в търсене на максимален източник на магнитната енергия на Земята. Според друга версия той се е укривал от вниманието на съседите, тъй като е искал да живее уединено. Изследователите предполагат, че той е успял да декодира магнитните енергии на Земята и по такъв начин , намагнетизирайки блоковете, с лекота ги е премествал с помощта на обикновен статив и ролки. Едуард смятал, че всеки материал си има свой индивидуален магнит, взаимодействащ в по специален начин с магнитното поле на Земята. Твърдял, че вижда магнитната енергия под формата на светлинни маниста, и като я следва, разполага своите блокове. У много туристи се появява главоболие, когато преминават през сводестата арка на 9-тонната входна врата.
Този слабоват мъж нямал никакви инструменти, нямал кола и въобще - никаква техника. Не използвал електричество, поради липсата му, и все пак някак си се спускал към океана , където издялвал многотонни каменни блокове и, неизвестно как, но ги доставял на своя участък, подреждайки ги с изумителна точност.
Отначало Едуард Лидскалнин оградил мястото си с голяма стена. Вратата в нея била също изсечена от варовик и тежала 9 тона, но била така перфектно направена, че се отваряла само от докосване с пръст. От същите тези блокове била изградена двуетажна кула с общо тегло 243 тона, където мъжът живеел и работел до самата си смърт. По-късно достроил тронна зала с 12-метров обелиск, каменни статуи на Сатурн и Марс, и голям полумесец. Последният етап от строителството бил изграждането на спалня с 2 големи легла и бебешка люлка - несбъднатата мечта на Едуард.
След смъртта му учените се заели с изучаването на неговото творение. За експеримент бил докаран мощен булдозер, който всячески се опитвал да помръдне един от 30-тонните блокове на Кораловия замък, но нямал никакъв успех. Когато 9-тонната врата престанала да се отваря, едва успели да я свалят с помощта на огромен кран. Тогава станало ясно, че мъжът пробил точно през центъра на 3-метровия блок, по цялата му дължина, идеално равен отвор, с диаметър 5 см, в който бил спуснат метален прът с лагери. Да се направи такъв отвор в наши дни, би бил нужен много мощен лазер….
Вътре в замъка бил намерен странен уред, когото учените нарекли генератор за постоянен ток. Той представлявал масивна конструкция с множество метални детайли, със звездата на Давид по средата. На външната страна на устройството били монтирани 240 ленти от постоянен магнит.
Изследователят Кристофър Дан в книгата си „Тайната на Кораловия замък“ пише, че на света има само един човек, който със собствения си пример е успял да докаже решението за издигане на египетските пирамиди, но вече не е между живите… Това наистина е така, защото Едуард Ласкалин не е оставил никакви пояснения за сътвореното от него чудо, а само множество тайни и загадки. По мащаб това съоръжение смело може да се сравнява с Египетските пирамиди и Стоунхендж. В САЩ Кораловият замък се нарича точно така: Американският Стоунхендж.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker