ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


вторник, 15 май 2012 г.

Наводнената пустиня с белите пясъци...

Ленсойс-Мараненсис е национален парк в щат Маранян, Северна Бразилия. Определено може да се каже, че той е едно от най-изумителните и интересни места в света. Територията му е приблизително 1000 квадратни километра . Пейзажът на този парк представлява дюни, достигащи до 40 метра от бели копринени пясъци, между които са пръснати безкрайни оазиси и тюркоазени езера….
На пръв поглед този Национален парк прилича на типична пустиня, но в тази област има редовен дъждовен сезон в началото на годината. Дъждовната вода се събира в долините между дюните, като се образуват сини и зелени лагуни, които достигат своя пик на напълване в периода между юли и септември. Изненадващ в Ленсойс-Мараненсис е и фактът, че е дом за много риби. Въпреки безследното изчезване на лагуните през сухия сезон, рибният хайвер се пренася до това място от птиците. Разнообразието на парка е просто поразително! Там има и мангрови дървета, и удивителни плажове, и даже палми….
Това място се е образувало преди повече от 1000 години. Дюните се простират около 27 мили от бреговата линия , и това са най-вече безлюдни плажове. Някои от лагуните в Ленсойс-Мараненсис са изключително големи.
Няма съмнение, че този природен феномен може да се включи в списъка на най-необичайните места на Земята.
В периода между май и септември времето е слънчево и лагуните са все-още пълни, и това е най-подходящото време за посещение в този Национален парк.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker