ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни


сряда, 30 май 2012 г.

Monkey Forest - светилището на горските маймуни

Намира се недалече от град Убуде, негласно приеман за „сърцето“ на остров Бали. Всъщност, ако трябва да сме точни, това е Свещената гора на горските маймуни, а когато се мине през входа, човек попада в един прекрасен свят на маймуни, овце, елени и още много други животни. На практика това не е поредния зоопарк а място, в което се осигуряват на маймуните условия за живот, максимално приближаващи се до естествената среда.
В тази гора основно живеят явански дългоопашати макаци.
Существуват четири групи маймуни, като всяка заема своя територия в гората.
Територията на гората принадлежи на село Падангтегал и затова е създаден Управителен съвет на маймунската гора, който се грижи за нейното опазване и цялост.
Понякога маймуните не обръщат никакво внимание на посетителите (най-вече когато са сити) или се занимават с привичните си дейности.
В горските гъсталаци се крие действащият храм Pura Dalem Agung Padangtegal.
Статуя на дракона на Комодо в Маймунската гора.
В гората има два храма: единият за къпане в свещените му води, а другия се използва за церемония на кремации.
Тези места се смятат за съсредоточие на най-силните магически сили и за убежище на зли духове. Ако някой има удоволствието да посети Свещената маймунска гора, трябва да не пренебрегва съветите на познавачите; там не трябва да се носят дребни предмети и лакомства по джобовете, никакви украшения по главите и ръцете на жените, и никакви очила! Иначе за секунди може да се окаже без тях, защото маймуните , освен че са много бързи и силни, са и доста нахални на моменти. Даже върнали се от там туристи разказват, че в гората се разхождат служители с прашки, които на моменти разгонват прекалено нахалните маймуни…. И да не пропусна - Свещената маймунска гора се посещава от над 15000 души месечно и е открита за посещение на туристи от цял свят.

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker